Още една причина редовно да правим секс
Още една причина редовно да правим секс / Thinkstock/Getty Images

Датско проучване установи, че сексът кара мозъка да функционира по-добре, пише в. "Дейли мирър".

Редовните полови сношения способстват за това да се поддържа във форма и сивото вещество на човека. Оказва се, че добрият сексуален живот може значително да забави признаците на деменция у възрастните хора.

Сексът удължава живота

Тестовете на датските изследователи са доказали, че партньорите на възраст, запазили жив интереса си към секса, демонстрират по-добра мозъчна дейност на 71 години.

Те притежават по-добра памет, по-бързо обработват информацията, демонстрират по-висок интелект и общопознавателни функции.

Лични лекари предписват секс като физическо упражнение

Съществува зависимост между секса и интелекта и в по-млада възраст. Изследване на учени от университета в Павия установи, че двойките, които правят секс всеки ден, засилват шанса за растеж на нервните клетки в мозъка. Влюбването и първите любовни връзки също стимулират мозъчната дейност.

Формулата на качествения секс

При опити с плъхове на изследователи от университета в Мериленд било доказано, че сексуалната активност при гризачите подобрява умствените им способности.

Сексът преди лягане е полезен за съня

Въпреки че сексът едва ли ще ви донесе автоматично докторска степен, все пак имайте предвид, че той е добър стимулатор за мозъка, пише изданието.

Източник: БТА