Сексът удължава живота
Сексът удължава живота / снимка: DarikNews.bg

Съществува доказана връзка между качествения секс и продължителността на човешкия живот, разкри сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев. Той присъства на 8-мата международна конференция на студенти и млади лекари, която се провежда в Плевен.

Двойките, които имат пълноценна връзка и добър сексуален живот, живеят 5-10 години по-дълго, при това в много по-добро здраве, посочи сексологът доц. Румен Бостанджиев. По думите му, в науката има безспорни доказателства за връзката между пълноценния сексуален живот и работоспособността на всеки индивид. Става дума обаче за пълноценните отношения, а не само за секса, разглеждан в технически план. Важно е не колко често се прави, а какъв е ефектът и как се чувстват хората, доколко това благоприятства тяхната самооценка, самочувствие и работоспособност, обясни още сексологът.

Оказва се, че голяма част от хората, независимо от половата си принадлежност, страдат от различни сексуални смущения. По съвременните проучвания 50% от мъжете веднъж в годината имат проблеми с ерекцията, а 1/3 с преждевременната еакулация.

Самите партньорки пък най-често имат непосредствени оплаквания и безпокойства, че не достигат всеки път до оргазъм, че имат подтиснато сексуално желание, болезнени контакти и невъзможност да се осъществи контакт.

Всъщност, това са най-често проблеми в общуването, затова сексологът съветва - не търсете решението в интернет, а възможно най-скоро се свържете със специалист. Много по-добре е да се намери едно бързо и ефективно решение, отколкото човек да прави самостоятелни опити за справяне, което може да усложни проблема, смята доц. Бостанджиев.