Още една причина да спите без бельо
Още една причина да спите без бельо / ThinkStock/Getty Images

Американски специалисти предупреждават, че спането с бельо може да навреди на здравето, като особено застрашени са мъжете, пише в. "Дейли експрес".

Експертите обясняват, че липсата на бельо по време на сън позволява на тялото и интимните части да "дишат". От друга страна спането с бельо осигурява благоприятна среда за развитието на бактерии, особено ако носещите го индивиди се потят и използват синтетични материи.

Да спим голи е не само секси, но и здравословно

Американската гинеколожка д-р Алиса Дуек препоръчва хората да избягват носенето на бельо по време на сън, за да не си навлекат кожни раздразнения и инфекции.

Съветът на експертката към тези, които се свенят да спят разголени, е да заменят тясното бельо с по-свободно от типа на парашутните гащи и кюлотите, носени от бабите и дядовците.

Спането без дрехи нощем забавя стареенето

Спането без бельо и дрехи освен това охлажда тялото и допринася за понижаване на кръвното налягане. Охлаждането е от особена полза за жените в менопауза, които страдат от горещи вълни.

Друг експерт от САЩ, урологът д-р Брайън Стайкснър, допълва, че тясното бельо - боксерки и слипове, може да докара още по-сериозни проблеми на мъжете, тъй като загрява повече от необходимото интимните им части.

Мъже, ако искате деца, носете широки боксерки и спете голи

Това може да се отрази неблагоприятно върху качеството на семенната течност и съответно върху оплодителните способности.

Източник: БТА