Две тийнейджърки бяха възпрепятствани да летят със самолет на "Юнайтед еърлайнс" от Денвър до Минеаполис, защото бяха облечени с клинове, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Момичетата, чиито години не се посочват, пътували със служебни билети на компанията, които ги задължавали да спазват дрес код. Той забранява на пътниците да са облечени с панталони от ликра, каквито са клиновете.

Барак Обама се възмути от сексизъм в голф клуб

Обикновено пасажерите, които пътуват с привилегии на компанията, са служители на фирмата или членовете на семействата им.

Тийнейджърките се съгласили да се преоблекат и да хванат по-късен полет. Действията на компанията предизвикаха бурни реакции в Twitter. Активистката Шанън Уотс от Денвър, която е станала свидетел на ситуацията на летището, каза, че бащата на едно от момичетата е бил допуснат на борда, облечен с къси панталони. Тя нарече политиката на компанията сексистка.

Френски феминистки обявиха война на обръщението "госпожица"

От "Юнайтед еърлайнс" отговориха, че пасажерите, които са закупили обикновен билет, могат да носят клин, но компанията отстоява политиката си за пътници със служебни карти, защото те представят имиджа на фирмата.
БТА