/ iStock/Getty Images
Новият филм „Ребека“ на „Нетфликс“ с участието на Лили Джеймс разочарова критиката. Премиерата е планирана за 21 октомври.

В основата е едноименният готически роман на английската писателка Дафни дьо Морие, излязъл през 1938 г. Младо момиче (Лили Джеймс) се запознава с британския аристократ Максимилиан дьо Уинтър (Арми Хамър), омъжва се за него и се премества да живее в неговото родово имение.

Жената чудо Гал Гадот влиза в ролята на Клеопатра (СНИМКИ)

Там тя е посрещната от презрителното отношение на икономката на покойната съпруга на Максимилиан Ребека, която е починала преди година. Прислугата както и преди изпълнява всички заповеди на покойната и новата съпруга започва да се чувства неловко.

Романът е екранизиран многократно, като най-прочутата версия е на Алфред Хичкок. През 1940 г. тя печели две награди „Оскар“ за най-добър филм и за операторско майсторство. Според критиците, новата лента не може да се сравни с екранизацията на краля на ужасите.

Питър Брадшоу от „Гардиън“ подчертава, че Арми Хамър е далеч от изпълнението но Лорънс Оливие, който е изиграл Максимилиан през 1940 г. Джъстин Чанг от „Лос Анджелис Таймс“ пише, че актьорите не са вложили душа във филма, а Майкъл Филипс от „Чигаго Трибюн“ определи римейка като „красив“, но „празен и неемоционален“.
БГНЕС