Гал Гадот
Гал Гадот / Gulliver/Getty Images
Режисьорът на „Жената чудо“ и „Жената чудо 1984" Пати Дженкинс и звездата от блокбастъра Гал Гадот ще се съберат отново, за да пресъздадат историческата биографична драма "Клеопатра", съобщи „Дедлайн“.

Прамаунт е спечелила правата за екранизация, побеждавайки гиганти като Юнивърсал, Уорнър Брос, Нетфликс и Епъл. Проектът трябва да стартира в близко бъдеще.

Сценарият ще бъде написан от Лаета Калогридис, известна с работата си по проекти като „Алита: Боен ангел“ (2019), „Терминатор: Генезис“ (2015), „Злокобен остров“ (2010) и други. Преди Гал Гадот, последната кралица на Египет е изиграна от: Вивиан Лий („Цезар и Клеопатра“, 1945), София Лорен („Две нощи с Клеопатра“, 1954), Моника Белучи („Астерикс и Обеликс: Мисия „Клеопатра“, 2002 ) и други.

Счита се, че най-добрият образ е този на Елизабет Тейлър в драмата „Клеопатра“ (1963) на Джоузеф Лео Манкевич. Въпреки факта, че лентата постигна успех в боксофисите и получи девет номинации за „Оскар“, в четири от които стана лауреат, тя едва не доведе до фалит студиото 20th Century Fox.
Историческата драма от 1963 г. струва тогава повече от всеки друг филм. 

 
БГНЕС