Нина Добрев с номинация за Изборът на тийнейджърите
Нина Добрев с номинация за Изборът на тийнейджърите / Guliver/Getty Images

Родената в България канадска актриса Нина Добрев е номинирана за любима телевизионна актриса в научнофантастичен/фентъзи сериал на наградите "Изборът на тийнейджърите", съобщи Контактмюзик.

СНИМКИ: Стилът на Нина Добрев на червения килим

Сериалът с участието на Добрев, "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries), и поредицата "Малки сладки лъжкини" (Pretty Little Liars) водят по номинации за отличията с по пет на брой в телевизионните категории съответно за научна фантастика/фентъзи и драма.

Иън Сомърхолдър, бившият възлюбен на Нина Добрев, е номиниран за любим телевизионен актьор в научнофантастичен/фентъзи сериал.

СНИМКИ: Звездите от "Дневниците на вампира" празнуват епизод 100

С четири номинации във филмовите категории за научна фантастика/фентъзи, сред които за звездите на лентата Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън и Лиам Хемсуърт, е "Игрите на глада: Възпламеняване" (The Hunger Games: Catching Fire).

Лентата ще си оспорва отличието за любим научнофантастичен/фентъзи филм с "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител" (Captain America: The Winter Soldier), "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past), "Невероятният Спайдър-мен 2" (The Amazing Spider-Man 2) и "Тор: Светът на мрака" (Thor: The Dark World). В категорията за любим екшън филм са номинирани лентите „Дивергенти" (Divergent), "На ръба на утрешния ден" (Edge of Tomorrow), "Годзила" (Godzilla), "Господарка на злото" (Maleficent) и "Реликвите на смъртните: Град от кости" (The Mortal Instruments: City of Bones).

Наградата "Изборът на тийнейджърите" за любим драматичен филм ще си оспорват "Американска схема" (American Hustle), "Раят съществува" (Heaven Is for Real), "Ръка за милиони" (Million Dollar Arm), "Вината в нашите звезди" (The Fault in Our Stars) и "Вероника Марс" (Veronica Mars). С номинации за най-добра филмова комедия са "Новинарят 2: Легендата продължава" (Anchorman 2: The Legend Continues), "Заедно по принуда" (Blended), "Ченге за един ден" (Ride Along), „Отмъщение по женски" (The Other Woman) и "Академия за вампири" (Vampire Academy).

С по две номинации за отличията "Изборът на тийнейджърите" са Шейлийн Удли (любима филмова актриса в екшън и любима филмова актриса в драма), Бионсе (любима изпълнителка и най-гореща звезда), Селена Гомес (най-гореща звезда и най-хубава усмивка) и One Direction (любима група и най-горещи мъже).

Наградите "Изборът на тийнейджърите", които се определят чрез онлайн гласуване на подрастващите, отличават музиканти, актьори и други творци, които са най-популярни в техните среди. Трофеите са дъски за сърф в реален размер и се дават в многобройни категории за филми, телевизионни предавания, музика.

Отличията ще бъдат раздадени на 10 август.

Източник: БТА