Нина Добрев
Нина Добрев / Gulliver/Getty Images
Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и не само) почитатели, като даде кратък урок по български жаргон.

Нина Добрев: Родителите ми не разрешаваха да говорим на английски вкъщи
 
Видеото е част от инициатива на Vanity Fair, в която знаменитости се опитват да обяснят специфични думи от родните си страни.
Във видеоурока звездата от „Дневниците на вампира“ се опитва да обясни на английски (в по-голямата част успешно) популярни български изрази.

Нина Добрев - българската красота в Холивуд (СНИМКИ)
 
Е, красавицата срещна няколко затруднения с думи като „кифла“, „дреме ни шапката“ и „да си във филма“, но можем да определим начинанието ѝ като успешно. Трябва да отбележим, че Нина говори чудесен български, предвид факта, че живее в Канада от двегодишна възраст.

Нина Добрев: Бяхме скромно емигрантско семейство от България (СНИМКИ)

"Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас - само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се впечатлявах, че приятелите ми си говореха само на английски и аз исках същото. А сега съм много щастлива, че стана така, защото аз съм българка и това е моят произход", сподели през 2017 година Нина Добрев в интервю за bTV.

Нина Добрев без грим и с грим за 90 секунди (ВИДЕО)

През годините Нина неведнъж е доказвала, че владее чудесно родния си език. Реплики на български бяха включени в сериала, който я направи световноизвестна - „Дневниците на вампира“, актрисата говори на български и в няколко телевизионни предавания, както и в скорошно съвместно интервю с Ева Лонгория.
Нина Добрев е родена през 1989 година в София. Бъдещата актриса е на две години, когато родителите ѝ решават да се преместят в Канада. Нина става световноизвестна с ролята на Елена в хитовия сериал "Дневниците на вампира". След шест сезона напуска поредицата, като се завръща за финала ѝ.

Още за очарователната Нина Добрев:

Нина Добрев е пленителна без грим (СНИМКА)

Нина Добрев наруши модно правило на премиерата на „Линия на смъртта“ и изглеждаше перфектно (СНИМКИ)

Нина Добрев буквално блести в секси рокля на Dior (СНИМКИ)

Няма да познаете Нина Добрев в ролята на старица (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пълна промяна: Нина Добрев смая всички с новата си визия (СНИМКИ)

Никога не сме виждали Нина Добрев такава (ВИДЕО/СНИМКИ)

Нина Добрев: Родителите ми не разрешаваха да говорим на английски вкъщи


Нина Добрев – бижуто на „Трите хикса“ (СНИМКИ)

Роклите на Нина Добрев на червения килим (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук