Барак и Мишел Обама
Барак и Мишел Обама / Guliver/Getty Images
През осемте години, докато бе президент на САЩ, Барак Обама носел един и същ смокинг на тържествени събития, предаде ТАСС. Това разкри на пресконференция в Сан Хосе, Калифорния, съпругата му Мишел Обама.

Как обаятелната Мишел Обама очарова света в снимки

Тя разказа, че докато фотографи и критици от света на модата фокусирали вниманието си върху носените от нея бижута и аксесоари на тържествени събития, никой не забелязвал, че държавният глава винаги се появявал облечен в един и същ смокинг.
"Какво ли не правехме, но той винаги обличаше един и същ смокинг“, довери тя пред Холивуд рипортър.

Мишел Обама сияе във Versace на последната си държавна вечеря като първа дама (СНИМКИ)

„Хората коментират и заснемат обувките, гривните, колиетата ми, но не споменават и дума, че в продължение на 8 години Барак Обама носеше един и същ смокинг. Той всъщност се гордееше с това. Често казваше "Ще съм готов след 10 минути, а на теб ще ти е нужно далеч по-дълго време", разказа Мишел Обама.

Последната държавна вечеря на Мишел Обама като първа дама (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пред сп. "Пийпъл" Мишел Обама даде също пояснения за известната снимка, на която се вижда, че оправя вратовръзката на съпруга си преди визитата на китайския държавен глава Си Цзинпин и първата дама на Китай Пън Лиюан в Белия дом през 2015 г.

Мишел Обама Мишел Обама оправя вратовръзката на съпруга си преди визитата на китайския държавен глава Си Цзинпин и първата дама на Китай Пън Лиюан в Белия дом
Мишел Обама Мишел Обама оправя вратовръзката на съпруга си преди визитата на китайския държавен глава Си Цзинпин и първата дама на Китай Пън Лиюан в Белия дом Guliver/Getty Images

"Тогава едновременно ни снимаха 100 репортери“, си припомни тя „Стояхме и чакахме пристигането на автомобилите с гостите, а на мен ми стана скучно. Казах си, че си струва да се убедя, че мъжът ми изглежда прекрасно".

Барак и Мишел Обама
Guliver/Getty Images

Безупречната Мишел Обама с рокля на бившия стилист на Лейди Гага (СНИМКИ)
 
БТА