/ / Gulliver/Getty Images
Водопадът Ниагара, едно от най-забележителните природни чудеса на Северна Америка, е на повече от 25 000 години. Разположен е на река Ниагара, която тече между САЩ и Канада, от езерото Ери до езерото Онтарио.

Кратко пътешествие до Ниагарския водопад (СНИМКИ/ВИДЕО)

Наистина вълнуващо е преживяването да се наблюдава силата, с която 2,3 млн. литра вода в секунда се изливат надолу по стръмната скала, след което изпълват въздуха със сребриста пара и образуват едно от най-красивите явления в природата - дъгата.

/ Gulliver/Getty Images

Индианците ирокези нарекли водопада Ниагара, което на техния език означава „Гърмяща вода”.

Остров Гоут или Островът на Козела дели водопада на две части. По-голямата половина се намира в Канада и е известна под името Подковата. Широка е 790 м и е висока 49,4 м. Другата половина - Американският водопад, е в САЩ и има ширина 305 м и височина 51 м.

/ Gulliver/Getty Images

Hай-красивите водопади в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Между Американският водопад и остров Гоут се намира островчето Луна и неговият едноименен малък водопад, наричан още Бридъл Вейл. Зад водната завеса и на двата водопада пък се крият пещери, една от които се казва Пещерата на ветровете.

/ Gulliver/Getty Images

Най-ясна гледка към Ниагара се разкрива от парка „Кралица Виктория”, разположен на канадска територия, от Проспект Пойнт в САЩ и от моста Рейнбоу, свързващ двете местности.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук