Брижит Макрон
Брижит Макрон / БГНЕС, архив
Почти два месеца след като Еманюел Макрон встъпи в длъжност, неговата съпруга Брижит вече е наложила стила си в Елисейския дворец, пише сп. "Гала".

Брижит Макрон
БГНЕС, архив

Първата дама била загрижена за благосъстоянието на духа на персонала и всяка сутрин, напускайки президентския апартамент се интересувала за настроението на служителите. Те пък от своя страна ценели много първата дама, която с доброто си настроение се предпазвала от напрежението.

В Елисейския дворец Брижит Макрон далеч не е фигурант. Още в 9 ч. тя сяда зад бюрото в кабинета си и се посвещава на изчитането на 140-те писма и имейли, които получава на ден от сънародниците си. Това е двойно повече от пощата на Карла Бруни-Саркози, разказва съветник в президентството.

Брижит Макрон
БГНЕС, архив

Първата дама понякога обядва и с министри от правителството на Едуар Филип, като например Аниес Бюзен, министърка на здравеопазването, и Жан-Мишел Бланке, министър на образованието. Целта на тези обяди е Брижит да намери кауза, на която да посвети усилията си на първа дама.

Брижит Макрон
БГНЕС, архив

А докато открие призванието си, първата дама има натоварен график. Тя вече придружи мъжа си на срещите на Г-7 и НАТО през май в Таормина и Брюксел, а тези дни бе в Хамбург за срещата на върха на Г-20. Заради този натоварен график първата дама вижда по-рядко внуците и децата си от първия си брак.

Всичко това обаче не й пречи да организира вечери в градините на двореца, на които редовно се пече риба, защото, според нея човек трябва да умее да разпуска, мислейки същевременно за линията си.

На първата дама й предстои нов важен ангажимент - националния празник на Франция на 14 юли, за който от САЩ пристига Доналд Тръмп.
БТА