Има империи, които са властвали продължително време и са избили или поробили милиони невинни хора. Вижте най-жестоките империи в чавешката история:

Португалската империя (1415 – 1999 г.)


Тя разпростира владенията си в Южна Америка, Африка и Азия. Повече от 5 милиона души загиват заради нейната завоевателна политика. Счита се, че тя започва трансатлантическата търговия с роби. Португалия насилствено е изселила 4,5 млн. души от Африка.

В Индия Португалия създава „Инквизицията Гоа”, с която хиндуистите се изгарят на клада или се сваряват живи във врящо олио. През XX век Португалия е изправена пред международен натиск да освободи африканските си колонии, но отказва да го направи, и през 70-те години на миналия век наказва жестоко активистите за независимост.

Най-големите империи в историята (ВИДЕО)

Монголската империя (1206-1368 г.)

Монголците избиват около 11% от населението на света – или 40 милн. души по онова време, завладявайки почти една четвърт от земната повърхност. Те наказвали бунтовниците, като наливали разтопено сребро в очите им. Те също така въвели и методите на биологичната война, като мятали с катапулт мъртви тела на починали от чума, през стените на обсадените градове.

Японската империя(1868-1945 г.)

Японският военен режим убива около 8 милиона души, в стремежа си да създаде върховната азиатска държава. През декември 1937 г. японската имперска армия нахлува в столицата на Китай, Нанкин и избива между 300 000 и 600 000 цивилни граждани. Генералите насърчавали младите японски войници да причиняват колкото се може повече болка на своите пленници - жертвите са заливани с бензин и след това са изгаряни живи.

Японският таен център за биохимични войни, с кодово название „Отдел 731“, убива поне 3 000 души в жестоки експерименти.

Японската империя
netinfo

Френската империя (1534 - 1980 г.)

Френската империя причинява смъртта на около 10 милиона души в Африка, Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Един от най-жестоките инциденти се случва при управлението на Наполеон във френската колония на Хаити. На гладуващите роби слагали калаени намордници, за да не ядат от захарната тръстика.

Наполеон е искал да прочисти, колкото се може повече от местното чернокожо население и да го замести с по-едри и здрави роби от Африка.  

Белгийската империя (1885 - 1962 г.).

Крал Леополд II от Белгия купува и колонизира Конго, поробвайки народа и  брутално експлоатирайки страната за да си осигури доставки на каучук и слонова кост. Около 10 милиона души умират само за 50 години.

Кои са най-големите световни заплахи?

Британската империя (1783-1997)

Тя е отговорна за смъртта на около 150 милиона души в Азия, Африка и Европа. Британските империалисти заграбват ресурсите на Индия и пълнят хранителните си запаси с ориз и  зърно от своята най-голяма колония, което предизвиква повсеместен глад в Индия, който убива около 29 милиона души.

В началото на XX век, по времето на Втората бурска война, между въстаналите холандски фермери и империята в днешна Южна Африка, Великобритания въвежда използването на концентрационни лагери.  10% от цялото бурско население са били убити в тях, включително 22 000 деца, които са гладували или бити до смърт.

Германската империя (1933-1945 г.)

Фашисткият режим в нацистка Германия изби над 11 милиона души в концентрационни лагери – около 6 милиона евреи, милиони военнопленници, различни малцинствени групи и опоненти на режима.

До 1941 г. до 6000 затворници на ден биват убивани в газовите камери в Аушвиц. Германски лекари извършвали смъртоносни експерименти с хора в лагерите. Само жертвите, дадени от СССР в конфликта са повече от 52 милиона души.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук