Зимата наближава, но това, което ние смятаме за зима, е нищо в сравнение с условията, при които живеят някои хора. Има места по света, където температурите достигат до -50 градуса.

Вижте кои са най-студените градове в света

Астана, Казахстан

Средната температура в Астана през януари е -14.2 градуса. Въпреки че летните месеци са горещи, зимите в Астана са дълги, сухи и доста студени. Най-ниската измерена температура тук е -51.5 градуса - доста под средната за януари, която е -14.2 градуса. Обичайно реката в града замръзва между ноември и април.

171 страни ще подпишат Парижкото споразумение за климата в Ню Йорк

Интернешънъл Фолс, Минесота

Средната температура през януари там е -15 градуса.Този северен град неслучайно е наричан ледената кутия на нацията. Най-ниската измерена температура е -48 градуса, а снеговалежите са средно 1.8 метра.

Измериха рекордно висока температура на Антарктида

Улан Батор, Монголия

В Улан Батор средната температура през януари е -24.6 градуса. Това е най-студената столица в света. През лятото температурите са рекордно високи и достигат до 39 градуса. Най-ниските градуси, измерени там, са -42 градуса.

Глобалното затопляне заради месото и зеленчуците

Бароу, САЩ

Средната температура през януари в Бароу е -25 градуса.Това е най-студеният град в Аляска, като ниските температури тук се дължат на силния вятър, който достига понякога до 100 км/ час. Слънцето тук се показва едва през 65 дни на година, а дните с температури над нулата са едва 120.

Йелоунайф, Канада

В този град средната температура през януари е -27.9 градуса. Йелоунайф е рекордьор в много отношения. Тук е най-студеното място през годината, тук е най-студената зима, най-екстремните ветрове и най-дългата снежна покривка. Най-ниската измерена темпераура е -51 градуса, и колкото и иронично да звучи - това е и най-слънчевият канадски град.

Вижте още във видеото