Съвременните перзервативи са измислени през 1920 година, като метод за предпазване от нежелана бременност. Но идеята за контрацепция съществува от хиляди години. Ето няколко странни, дори опасни методи за предпазване от забременяване от миналото:

Лимон

В миналото лимоните са били използвани като контрацептиви. Смятало се е, че лимонената киселина предпазва от нежелана бременност. Истината обаче е, че киселината не убива сперматозоидите.

Ватикана: Употреба на презервативи се допуска само по изключение

Чай от тестисите на бобър

През XVI век този метод за контрацепция е бил популярен в Канада.
Там слагали сушени тестиси от бобър в концентриран алкохолен разтвор. Сместта трябвало да престои на лунна светилна. След това пиели получената течност.

Животински черва

Едни от най-старите видове презервативи от древността са били правени от свински черва. Преди употреба червата били накисвани в прясно мляко.
А най-старият кондом е от 1642 година и е бил изработен от животинска кожа.

Презервативи с вкус на коктейл - хит на Мондиала

Живак

В миналото хората били толкова хипнотизирани от живака и вярвали, че той може да лекува. Използвали го за различни медицински цели, включително и контрацепция. Живакът бил използван още в древен Египет и Китай. Вярвало се, че ако жените пият разреден живак няма да забременеят.

Но живакът е силно токсичен. Действието му върху организма причинява трайни увреждания на мозъка, бъбреците и може да доведе до смърт.