Най-голям е стресът в Детройт и Лос Анджелис
Най-голям е стресът в Детройт и Лос Анджелис / снимка: sxc.hu

Детройт, Лос Анджелис и Кливланд са най-стресовите градове в САЩ, показва проучване на Portfolio.com, американски икономически информационен сайт, предаде Ройтерс. Взети са предвид нивата на безработица, лични финансови данни, екологични и здравни стандарти, жизнено равнище и престъпност. Така се стигнало до своеобразна класация на 50 американски града.

В първата петица на градовете с най-силен стрес влизат още Ривърсайд в Калифорния и Сейнт Луис в Мисури.

Детройт страда от висока безработица, много обременен пазар на недвижими имоти и висока престъпност, казва редакторът на сайта Джей Джеймс Мос. На шесто място по стрес е Ню Йорк, следван от Ню Орлийнс, Чикаго, Бърмингам и Маями-Форт Лодърдейл.

В другия край на скалата, като най-малко стресиращ град е Солт Лейк Сити, благодарение на ниската си престъпност, доброто здравеопазване и добрата си трудова заетост, както и заради лесното ежедневно пътуване до работа и обратно. Не е висок стресът и във Вирджиния Бийч във Вирджиния, и в Минеаполис - Сейнт Пол. Сред градовете с не толкова голям стрес са още Ралей в Северна Каролина, Остин в Тексас, Денвър, Сан Антонио и Канзас Сити, обобщава БТА.

Авторите на класацията изтъкват целта на проучването с надеждата, то да е полезно и за работодателите, и за работниците, и за безработните.