На мода са рециклираните коледни подаръци
На мода са рециклираните коледни подаръци / Sofia Photo Agency

Един от всеки десет италианци ще рециклира за празниците стари коледни подаръци. До този резултат стига проучване на Асоциацията на потребителите Contribuenti.it.

През миналата година този феномен е засегнал 21% от жителите на Ботуша, докато сега става въпрос за 26% от тях. Изследването твърди, че 37% от рециклиращите стари подаръци италианци го правят заради навик, а 34% - заради изтънелите си портфейли. 14% обаче ще подарят нещо старо, за да си отмъстят на онези, от които са получили също рециклирани дарове.

10% от италианците пък искат просто да изпразнят малко гардеробите си. Едва 5 на сто казват, че нямат време да обикалят магазините. 65% от италианците казват, че рециклират подаръците си, защото не са им харесали, докато 20%правят това заради дублиране с други получени подаръци.

Сред най-често рециклираните подаръци са коледните козунаци и шоколадовите бонбони, които намират нов получател дни след подаряването им на определен човек. След това се нареждат предметите за украса, съобщава ПронтоСофия.