уитни хюстън
уитни хюстън / Gulliver/Getty Images
Когато е била 17-годишна, покойната днес певица Уитни Хюстън е имала интимна връзка с най-добрата си приятелка Робин Крофорд, която тогава е била на 19, пише Контактмюзик.

„Съживяват” Уитни Хюстън с холограма, планират и турне
 
По онова време двете били ръководителки на групи в летен лагер в Ню Джърси. Искрата припламнала веднага и те стигнали до физическа близост. По думите на Крофорд, която за пръв път публично признава връзката си, двете с Уитни искали да бъдат заедно и не ги интересували никакви клишета. Представяли си, че връзката им ще трае вечно. Това почти се сбъднало, тъй като останали приятелки в продължение на десетилетия.
 
Но физическата им близост била прекратена през 1982 година, признава 58-годишната Крофорд в своите мемоари, които предстои да бъдат публикувани. Това станало малко след като Уитни подписала дискографски договор с Клайв Дейвис. Певицата настояла да преустановят физическите си контакти, тъй като те биха направили живота им още по-труден.

Любовницата на Уитни Хюстън проговори след години мълчание

уитни хюстън
Gulliver/Getty Images

Отделно имало и натиск от страна на майката на Уитни, Сиси Хюстън, която не одобрявала тяхната близост. Ако хората узнаели за нея, щели да я използват срещу тях, а през 80-те години отношението към гей връзките никак не било добро.
 
Когато преустановила контактите си, Уитни подарила на Робин Библия със сини корици.

Уитни Хюстън не била готова за славата Робин Крофорд, която е фитнес треньорка, запазила мълчание за това, което я свързва с Уитни в продължение на десетилетия. Но сега, в своите мемоари, Крофорд държала да разкаже какво е изпитвала към нея, преди и след като певицата е станала известна.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА