/ ThinkStock/Getty Images
Федерален съд в щата Юта забрани на американски ветеран, протестиращ срещу гей браковете, да се венчае със своя лаптоп, съобщава телевизия Фокс 13.

Съдията Дейвид Нъфър не допусна като законен иска на Крис Севиър, желаещ да се ожени за своя "Макбук", пълен с порнография. Ищецът се обърна към съда, защото били нарушени неговите човешки права.

Руснак се ожени за пица - щяла да му остане вярна

Севиър твърди, ще щом гейовете имат право на еднополови бракове, никой не може да му обясни защо той пък да не се венчае за 15-годишния си лаптоп, към когото хранел истинско сексуално привличане и любов. В иска си Севиър даде за пример двама други жители на щата Юта, които желаели легално да сключат многоженски бракове.
Ищецът даде на съд губернатора на щата Юта, главния прокурор и окръжния секретар, които му попречили да узакони отношенията си с компютъра.

Тайванка се ожени за себе си

Съдията обоснова отказа да даде ход на иска на Севиър, тъй като истинското му намерение не било наистина да се ожени за ноутбука си, колкото да се противопостави на легализацията на гей браковете в САЩ, което било вече решено законодателно от отделните федерални парламенти.
Германец се ожени за тлъстата си котка

Генералният прокурор на щата от своя страна с ирония отбеляза , че той не дал своето разрешение за брака, тъй като любимият лаптоп на ищеца бил едва 15-годишен и съответно се оказал непълнолетен.
БТА