Мъж се ожени за... възглавница
Мъж се ожени за... възглавница / снимка: БГНЕС

Истинската любов може да има много форми. В този случай обаче тя взе образа на южнокореец, който се влюби, а впоследствие и се ожени за огромна възглавница със снимка на жена върху нея, пише британският вестник Metro.

Лий Цзин-гю се влюбил в неговата "дакимакура" - вид голяма възглавница от Япония, често изрисувана със снимка на популярен анимационен герой. В случая с Лий неговата любима възглавница е с лика на Фейто Тестароса от анимационната поредица за магическото момиче - Mahou Shoujo Lyrical Nanoha.

28-годишният отаку (японският термин за нестандартен човек) се ожени за възглавницата си на специална церемония, след като я облече в сватбена рокля за церемонията пред местен свещеник. Техният брак беше пламенно отразен от местните медии.

"Той е напълно обсебен от възглавницата си и я носи навсякъде със себе си", заяви приятел на младоженеца. "Те излизат заедно в парка или отиват в лунапарка, където възглавницата се качва на всички атракциони с него. След това, когато излиза да похапне, той взима възглавницата си и тя получава свое собствено място и храна".

Бракът с възглавница не е първият, който удивява със своята нестандартност, отбелязва БГНЕС. Миналия ноември японски отаку се ожени за своята виртуална приятелка Нене Анегасаки, образ, който съществува единствено в играта на Nintendo - Love Plus.