Кадър от „Mortal Kombat: Филмът“
Кадър от „Mortal Kombat: Филмът“ / БТА
За първи път в условията на пандемията от COVID-19, два филма си съперничеха за първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка - "Mortal Kombat: Филмът" и "Убиецът на демони: Безкраен влак", съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това е най-ясният показател, че хората са готови да се върнат в киносалоните след година изолация.

"Mortal Kombat" - адаптация по популярната видео игра, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 22,5 милиона долара. Филмът вече беше наличен в стрийминг канала HBO Max от един месец.

Кадър от Mortal Kombat: Филмът
Кадър от „Mortal Kombat: Филмът“ БТА

На второ място с 19, 5 милиона долара е "Убиецът на демони". Аниме екшънът е голям хит на чуждите пазари като Япония, където е с рекордни приходи от 365 милиона долара. Филмът премина границата от 400 милиона долара по света.

Анализаторите са насърчени от съперничеството между двата филма, защото само 50 процента от киносалоните в САЩ работят. В Лос Анджелис те могат да запълват само 50 процента от капацитета си, в Ню Йорк започнаха работа чак сега с 35 процента от местата.

Третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка зае "Годзила срещу Конг" с приходи от 4,2 милиона долара. Филмът вече премина границата от 400 милиона долара с продажбите на билети в чужбина.
БТА