Лятото е времето, в което можете да носите най-ярките обувки. Екатерина Савицкая, стилист-имиджмейкър, споделя какви модели са подходящи за всеки ден и какво да носите на пътуване до природата или лятна вила.

„Удобните сандали са подходящи за всеки ден. Сега в тенденцията са обувките с тракторна подметка, грубите сандали (те изглеждат авангардно, но придават мода на почти всеки външен вид), мулетата (обувки със затворена пелерина, но с отворена пета). Това са върховете на продажбите“, споделя експертът.

Официалните обувки се завръщат след години господство на кецовете

От авангардните тенденции шистите също се популяризират активно. Ако едно момиче не се страхува от експерименти, тогава трябва да обърне внимание на такъв модел - в магазините има много красиви опции, добави Савицкая.

„Ако сте за модни класики, тогава всякакви ярки сандали ще изглеждат добре. Черната версия е стандартна. Но тъй като е лято, съветвам ви да експериментирате с цвят - лайм, розово, оранжево. Мнозина се страхуват от ярки обувки, но напразно. В крайна сметка можете да го компенсирате с неутрален топ “, посъветва още стилистът.

„Удобните маратонки са подходящи за природа и летни вили. Но на такова пътуване можете да носите същите сандали, само модел, близък до спорта“
Рамблер