Мишел Обама дава съвети на Джей Лено за здравословно хранене
Мишел Обама дава съвети на Джей Лено за здравословно хранене / снимка: Reuters, архив

Първата дама на САЩ Мишел Обама убеди популярния телевизионен водещ Джей Лено във вечерното му токшоу да похапне ябълки, пържени сладки картофи и пица с патладжани, чушки и тиквички, с което наруши дългогодишната му неприязън към всичко здравословно, предаде Асошиейтед прес.

Преди време в интервю за едно списание Лено каза, че не е хапвал зеленчуци от 1969 г., а за последен път ял ябълка през 1984 г. Това обаче не обезкуражи първата дама, инициатор на кампанията "Да се движим!", която насърчава децата да се занимават със спорт и да се хранят здравословно.

Преди предаването Мишел Обама намекна в Туитър, че ще "накара Джей да хапне малко зеленчук" в предаването му по телевизия Ен Би Си. Така и стана. Това нещо мирише много хубаво, предава БТА. Предполагам, че е с пеперони, подхвърли Лено, поглеждайки към пицата от пълнозърнесто брашно.

Мишел убеди домакина си да опита ябълка, топната в мед, произведен от пчелите в градината на Белия дом. Ще ти помогне да го преглътнеш по-лесно, увери го тя.

Първата дама е на двудневно посещение в Калифорния, за да популяризира инициативата си и да участва в две прояви на демократите за набиране на средства за предстоящите президентски избори.