Metallica вече е достъпна за сваляне от Интернет
Metallica вече е достъпна за сваляне от Интернет / netinfo

Metallica най-после разрешиха дискографията им да се сваля легално от Интернет

Metallica най-после направиха възможно цялата им дискография да бъде достъпна за сваляне от Интернет.

Феновете на легендарната траш-метъл банда ще могат да купуват песните от 10-те им албума след като най-после Джеймс Хетфийлд и компания склониха да ги пуснат онлайн в iTunes и Napster. През 2001г. Metallica водеха дело срещу Napster, защото разрешава на потребителите му да свалят музиката им без тяхно разрешение.

Тогава Napster беше най-големият Р2Р сървър (за размяна на файлове между отделните Интернет-потребители). Песните от iTunes ще могат да бъдат сваляни само от територията на САЩ и Канада.

До този момент отделни изпълнения на групата от концерти и записи в студио можеха да се свалят от официалния й сайт, но сега за първи път бандата разрешава на някой дигитален каталог да предлага тези услуги. “През последната година и нещо много фенове на Metallica започнаха да ползват iTunes.

Ето защо продължаваме традицията да им предлагаме албумите си за купуване онлайн, както и да предоставяме целите си концерти в световната мрежа. Сега обаче предлагаме на феновете възможността да свалят отделни песни”, пише в официално съобщение на сайта на групата.