Рупите, които се намират на 8 км от Петрич, отдавна са придобили широка популярност като чудотворно и магично място, което зарежда с енергия и лекува.

Мястото стана още по-притегателно, защото тук живя известната пророчица Ванга. Няма човек, който да не свързва името на Рупите с нейното име. Не е случаен фактът, че тя избира именно това място, за да се засели заедно със семейството си от Струмица. На това място тя се е зарежда с енергия, за да помага на хората.

Има много изписано за тайните сили, които витаят в Рупите, и предположения за какво ли не. Истината за силата на това мистериозно място все още не е разкрита, но е факт, че почти всеки, който е посетил Рупите и параклиса, построен от Ванга, е изпитал духовно смирение и спокойствие.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Рупите представляват местност, в която бликат няколко минерални извора с доказан лечебен ефект. Те са с температура, която достига до 75 градуса по Целзий, и са препоръчителни за хора, страдащи от проблеми с опорно-двигателни апарат, нервната система, храносмилателната система и др. Също и за пациенти с кожни и гинекологични заболявания.

Ванга предрекла: Бликне ли вода от Голямата базилика, България тръгва към възход

Според една история на баба с нямо внуче ѝ се присънила Ванга, която ѝ казала да заведе детето в църквата ѝ. Бабата наистина завела внучето, поставила го на църковния трон и детето веднага проговорило, сякаш никога не е било нямо.

Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса

Няма доказателства, че всички тези истории са истински, но вярващите твърдят, че посещението на Рупите и на църквата ги превръща в по-добри и състрадателни хора, дава им сили да решат проблемите си и ги зарежда с позитивна енергия.

Ванга е смятала, че на това място някога са живеели странни хора, които са имали огромни познания, но градът им е бил погребан под лавата. Наистина Рупите се разположени точно под Кожух планина, което е и последният изригнал в България вулкан.