Мат Деймън и Крисчън Бейл
Мат Деймън и Крисчън Бейл / Gulliver/Getty Images
Мерил Стрийп е на почит и в Торонто
Филмът "Форд срещу Ферари", проследяващ битката между автомобилните гиганти за надмощие и слава на състезанието за издръжливост "24-те часа на Льо Ман" през 1966 г., беше представен на кинофестивала в Торонто, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.
 
 
Изпълнителите на главните роли във филма, режисиран от Джеймс Манголд - Мат Деймън и Крисчън Бейл, споделят, че след участието си във филма са придобили нов респект към автомобилните състезатели.

Деймън се превъплъщава в образа на американския конструктор Карол Шелби, нает от Хенри Форд да проектира автомобил, с който да прекрати доминацията на "Ферари". На Крисчън Бейл е поверена ролята на британския състезател Кен Майлс. Филмът "Форд срещу Ферари" ще излезе на екран в САЩ на 15 ноември.

Мерил Стрийп
Gulliver/Getty Images

На специална гала в понеделник вечер в рамките на кинопроявата бяха почетени актрисата Мерил Стрийп - звездата на представения в същия ден филм "Пералнята", актьорът Хоакин Финикс, очаровал публиката и критиката на завършилия преди броени дни кинофестивал във Венеция като Жокера в едноименния филм на Тод Филипс, който спечели наградата "Златен лъв", и режисьорът Тайка Уайтити.
 
 
Уайтити беше почетен с режисьорска награда "Ебърт" за цялостно творчество. Продукцията му "Джоджо заека", чието действие се развива в нацистка Германия, беше представена на кинофестивала в Торонто в неделя.

Скарлет Йохансон разходи „Заекът Джоджо“ по червения килим (СНИМКИ)
 
 
През уикенда на фестивала беше показан и филмът "Dolemite Is My Name", отбелязващ своеобразното завръщане на Еди Мърфи. В продукцията на Нетфликс, режисирана от Крейг Брюър, Мърфи се превъплъщава в образа на американския актьор, комик, музикант и певец Руди Рей Мур.

Съдейки по възторжените прием и отзиви, ролята е една от най-добрите в кариерата на 58-годишния Еди Мърфи.
 

И още:

Торонто е безвъзвратно влюбен в Джей Ло (СНИМКИ)

След „Теорията на всичко”: Еди Редмейн и Фелисити Джоунс отново заедно (СНИМКИ)

Започна кинофестивалът в Торонто: Жените на почит

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА