Смъртните случаи при катастрофи на автомобили се случват почти два пъти по-често в компактни автомобили и спортни автомобили в сравнение със средните стойности за всички МПС, сочи последното проучване на сайта iseecars. Вижте още в канала "Vip Drift Taxi" във vbox7:

Iseecars анализира данните за смъртността на автомобилите, произведени в периода 2013-2017 г.. Данните са от Американската система за отчитане на фатални случаи (FARS) и обхващат повече от 25 милиона автомобили. Резултатите от анализа на тези данни разкрива превозните средства, които най-често са участвали в катастрофи с фатален изход. Изследването установи, че има 14 модела, с които вероятността от фатален край при катастрофа е най-малко два пъти по-голяма от средностатистическата стойност, която е 2.6 за всички МПС, обхванати в проучването.

Евростат: България е с най-много жертви при катастрофи с коли в ЕС

Ето и кои са те:

класация автомобили

Малките и спортните автомобили имат по шест представителя в тази негативна таблица. „Въпреки скорошния напредък в технологиите за безопасност, нашите данни показват, че малките превозни средства все още не са толкова безопасни, колкото по-големите превозни средства, когато участват в сериозни катастрофи.

катастрофа
iStock/Getty Images

Компактните автомобили имат фатален инцидент почти двойно повече от общата средна стойност “, заяви изпълнителният директор на iSeeCars Фонг Ли (Phong Ly). „Спортните автомобили са сегментът на превозните средства с най-висок процент на катастрофи с фатален изход - 4,6. Те са създадени да поставят приоритет на скоростта и ускорението, така че може би не е изненада, че техните катастрофи водят до по-голям брой жертви. "

И още:

Десетте най-надеждни градски коли на 2019 (ВИДЕО)


95% от всички катастрофи у нас са вследствие на човешка грешка

Почти 100% от шофьорите у нас се смятат за нискорискови

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук