Майкъл Бей
Майкъл Бей / Getty Images
Когато става въпрос за франчайзи, винаги има вероятност да се натъкнете на някоя гадост по пътя. Макар че публиката може да е нетърпелива да види звезди като Пийт Дейвидсън, Антъни Рамос и Марк Уолбърг в предстоящия филм "Трансформърс". В същото време бившият режисьор на франчайза Майкъл Бей споделя най-големите си забележки за времето, прекарано с филмите за "Трансформърс". В неотдавнашно интервю за Empire любителят на екшъна си спомни за времето, прекарано в създаването на втория филм "Трансформърс", като го нарече "глупост" главно заради стачката на сценаристите.

Това не е първият път, в който Майкъл Бей споделя пълното си отвращение от начина, по който се е получил вторият филм за "Трансформърс". Всеки път той повдига въпроса, като хвърля по-голямата част от вината върху стачката на сценаристите. Режисьорът си спомня за забързания творчески процес за него и останалите членове на екипа, като си спомня, че "стачката на сценаристите настъпваше бързо и силно".

Знаейки, че спирането на работата се задава на хоризонта, той разкрива, че сценарият е бил сглобен само за три седмици.

Макар че екшънът е успешен в боксофиса и събира 836,3 млн. долара при бюджет на продукцията от около 210 млн. долара, заглавието до голяма степен е заклеймено от публиката и критиката. В момента вторият филм на Майкъл Бей за променящия се свят на "Трансформърс" е на Rotten Tomatoes с ужасните 20% от критиката. Това е страшно ниска цифра за дългоочакваната втора глава от историята с участието на Шая Лабъф и Меган Фокс, филмът ще остави следа за това как Бей ще оформи останалата част от времето си начело на франчайза.
БГНЕС