Любопитни факти за секса
Любопитни факти за секса / ThinkStock/Getty Images

Чудите се какво още не знаем за секса въпреки всичко изписано, казано и показано? Е, има любопитни факти и тенденции, за които може и да сте чували, но е интересно да бъдат припомнени.

Здравословните ползи от секса

Равнището на тестостерон и качеството на спермата при съвременните мъже са 4 пъти по-ниски отколкото преди век.

Страните, в които се прави най-много секс

Мъжете са най-палави на 18, жените - на 28 години. Нивото на тестостерон при мъжете е най-високо на около 18-годишна възраст, а при жените естрогенът е най-много в средата на 20-те им години.

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Необвързаните мъже правят секс 3-4 пъти седмично след 30-ата си година. Обвързаните мъже пък правят най-много секс след като навършат 40 години. Жените правят секс по 3-4 пъти седмично след 25-годишна възраст.

Средната продължителност на един акт е само около 5 минути. През това време не се изгарят много калории - между 25 и 125.

Защо хората практикуват орален секс от научна гледна точка

Две трети от мъжете и жените поне веднъж са си представяли друг човек по време на секс със своя партньор. Ако днес правите любов с партньора си, помислете си дали пък той не си представя друг/а. Тази мисъл може да добави острота във вашия сексуален живот.

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени

Рисковете, които крие интимното обезкосмяване

Обръснатите гениталии увеличават шанса от венерически заболявания. Космите там са нещо като хокеен вратар, който не пуска бактериите във вратата. И като го махнете, ще пипнете някоя срамна болест. Това не е ли знак, че е време „да се върнем към природата"?
Твърди се, че четирима папи са умрели по време на полов акт.

Посвещаваме нищожен процент от живота си на секса

Три четвърти от 70-годишни мъже все още са способни да създадат поколение. Почти една трета от 80-годишните жени правят секс със совите партньори. Една трета от мъжете и четвърт от жените над 50 години са правили орален секс през последната година.

А при животните - оказва се, че пингвините от женски пол се занимават с проституция. Учените неведнъж са наблюдавали как женските пингвини са оказвали сексуални услуги на мъжки пингвини, които не са техни партньори срещу осигуряването на камъчета за гнездо.

Източник: БГНЕС