Романтичната комедия „Луди богаташи“ събра приходи от 25 милиона долара за уикенда
Романтичната комедия „Луди богаташи“ събра приходи от 25 милиона долара за уикенда / Gulliver/Getty Images
Романтичната комедия "Луди богаташи" (Crazy Rich Asians) оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 25 милиона щатски долара за уикенда и 35 милиона долара за петте дни, откакто излезе по екраните, съобщиха световните информационни агенции. При бюджет 30 милиона долара, филмът с почти изцяло азиатско-американски актьорски състав, надхвърли очакванията.
Констанс Ву е в главната роля на адаптацията по бестселъра на Кевин Куан. Героинята ѝ е американка, която преживява културен шок, когато се запознава с неприлично богатото семейство на приятеля ѝ в Сингапур. В ролите са също Хенри Голдинг, Джема Чан, Мишел Йео. Режисьор е Джон М. Чу.
 
"Луди богаташи" е първата романтична комедия от почти три години, която дебютира с повече от 20 милиона долара в бокс-офис класацията на Северна Америк - от "Тотал щета" с Ейми Шумър.
На второ място е водачът от миналата седмица "Мега звяр" с 21,2 милиона долара.
 
 Дебютният филм "22-ра миля" с Марк Уолбърг зае третото място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 13,6 милиона долара.

На световната премиера на „Мисията невъзможна: Разпад“ (СНИМКИ)
 
Четвърто място си поделят дебютният "Алфа" и "Мисията невъзможна: Разпад" с приходи от 10,5 милиона долара всеки.
Пети е "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" с 8,9 милиона долара.

Вижте как изглеждат Мечо Пух, порасналият Кристофър Робин и плюшените им приятели в галерията тук
 
Друг дебютен филм за седмицата не предизвика особен интерес сред зрителите - "Клубът на милионерите". Той беше разпространен само в осем киносалона заради скандала с един от изпълнителите на главните роли - Кевин Спейси.

Катастрофална премиера за Кевин Спейси
 
Въпреки че във филма участват и други звезди - Ансел Елгорт, Суки Уотърхаус, Ема Робъртс, Били Лурд, за него бяха купени билети на стойност едва 425 долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА