Чарлз и Камила се срещат за първи път на мач по поло в Уиндзор Грейт парк в началото на 1970 г. На следващата година принцът се присъединява към Кралския флот. Въпреки, че двамата излизат от шест месеца, престоят в морето охлажда чувствата на Чарлз и той така и не прави предложение на Камила, пише каналът "Royal News" във vbox7.

През 1965 г. Камила се запознава с първия си съпруг Андрю Паркър Боулс на парти. Те се разделят за кратко и Андрю започва да се вижда с принцеса Ан, а Камила с принц Чарлз. Камила и Андрю в крайна сметка възобновяват връзката си, след като Чарлз заминава, за да изпълни военноморските си задължения.

Двамата се женят на 4 юли 1973 г. и имат две деца. Интересен факт е, че принцът е кръстник на сина им Том.

През 1977 г. Чарлз се среща с Даяна. По това време принцът излиза със сестра ѝ Сара. Даяна и Чарлз обявяват годежа си на 24 февруари 1981 г., а сватбената церемония е в края на юли същата година. Двойката имат двама сина – Уилям и Хари.

През 1986 г. става ясно, че Чарлз има афера с Камила. През 1993 г. се появяват записи от интимни разговори между двамата. Това предизвиква огромен скандал в кралското семейство, последвано от молбата за развод на Камила през януари 1995 г. и финализирането на развода на Чарлз и Даяна през август 1996 г.

принц Чарлз и Камила
Gulliver/Getty Images

Чарлз и Камила се появяват за първи път публично като двойка през 1999 г. На следващата година кралицата се съгласява да се срещне с Камила. Чарлз обявява годежа си с Камила през февруари 2005 г., а няколко месеца по-късно на 9 април 2005 г. двамата се женят.