Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / Thinkstock/Getty Images
Най-малкото кученце във Великобритания - йоркширското териерче Тим, е вече на седем седмици, но тежи само 250 гр, съобщи в. "Дейли мейл".

Когато се е родил в котило от шест кученца, Тим е тежал само 74 гр. Отначало не е дишал, но собственичката му Андреа Макгоуан е успяла да го съживи. След това го е хранила на два часа, за да му даде шанс да оцелее. Тя дори го взима със себе си в закусвалнята им, за да може непрекъснато да се грижи за него.
Андреа каза, че ѝ е било по-трудно да отгледа малкото кученце, отколкото трите си деца. Тя непрекъснато се притеснява да не би той до се обезводни, ако не го нахрани навреме. На всичко отгоре Тим няма никакъв апетит.
Тим обаче е куражлия. Той е много по-смел от братчетата и сестричетата си. Те се стряскат, когато ги извадят от леговището им, а той обикаля наоколо, катери се, където може. Най-много обича да влиза в обувките и да скача отвисоко. Не отказва и да поспи в нечий скут.
Клиентите в семейната закусвалня обичат Тим и мнозина искат да го вземат. Андреа обаче е категорична, че той ще остане да живее с тях.

Възможно е Тим да страда от кучешки нанизъм, то това ще се разбере чак когато стане на 18 месеца.

Още любопитни истории:

Трогателното сбогуване на пожарникари с последното куче, спасявало хора на 11 септември (ВИДЕО/СНИМКИ)

Куче преплува 10 км, за да се върне при семейството си (ВИДЕО)

Кученце, спасено след земетресението в Италия, ще става спасител

Куче се хвърли пред автобус, за да спаси сляпата си стопанка (СНИМКИ)

БТА