Дни след настъпване на астрономическата есен, времето все още позволява да мислим за лятото. А един мързелив уикенд е чуден повод да се пренесете в Италия с любимия летен десерт на Ботуша - „Забайоне”. Днес кремът е не по-малко популярен и с названието, което му дават французите - Сабайон.
За да експериментирате в кухнята, са ви необходими само жълтъци, захар и ...още нещо. Тайната на популярния „десерт за лъжичка” Забайоне се крие в добавянето на сладко вино Марсала.
Единствената тайна в приготвянето на прочутия десерт е да сте внимателни с температурата, при която разбивате жълтъците и захарта. После внимателно да добавите и виното.
Направата на прочутия италиански крем няма да ви отнеме повече от 15 минути. Пак толкова ще са нужни и ако отпуснете въображението си и излезете от класическата рецепта. Кулинарите предлагат да добавите към пухкавия въздушен десерт настърган шоколад, канела и бишкоти. Друга популярна идея е да замените десертното вино с малко еспресо за аромат.
През 60-те години на миналия век например, в ресторантите в САЩ забайоне се сервирал, гарниран с ягоди, череши или други плодове. Кремът е популярен също и в Аржентина, Уругвай, Колумбия и Венецуела.
Освен това прочутият Забайоне може да бъде направен и като напитка.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
За да експериментирате в кухнята, са ви необходими само жълтъци, захар и ...още нещо. Тайната на популярния „десерт за лъжичка” Забайоне се крие в добавянето на сладко вино Марсала.
Единствената тайна в приготвянето на прочутия десерт е да сте внимателни с температурата, при която разбивате жълтъците и захарта. После внимателно да добавите и виното.
ThinkStock/Getty Images
Направата на прочутия италиански крем няма да ви отнеме повече от 15 минути. Пак толкова ще са нужни и ако отпуснете въображението си и излезете от класическата рецепта. Кулинарите предлагат да добавите към пухкавия въздушен десерт настърган шоколад, канела и бишкоти. Друга популярна идея е да замените десертното вино с малко еспресо за аромат.
През 60-те години на миналия век например, в ресторантите в САЩ забайоне се сервирал, гарниран с ягоди, череши или други плодове. Кремът е популярен също и в Аржентина, Уругвай, Колумбия и Венецуела.
ThinkStock/Getty Images
Освен това прочутият Забайоне може да бъде направен и като напитка.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук