Скарлет Йохансон
Скарлет Йохансон / Gulliver/Getty Images
Актрисата Скарлет Йохансон блесна като една от най-елегантните дами на червения килим на седемдесет и третата церемония за наградите БАФТА в лондонската зала "Роял Албърт хол" в неделя вечерта, съобщи "Дейли мейл".

Участниците в церемонията спазиха призива на организаторите да заложат на "устойчивата мода". Част от тях избраха модели на дизайнери като Стела Маккартни, известни с подбора на устойчиви или рециклирани материали, а други заложиха на тоалети, които са носили и преди или пък са взели под наем.

Йохансон, която бе номинирана за най-добра актриса за ролята си в "Брачна история", се появи в розова дълга рокля, вдъхновена от стила на 20-те години на миналия век. Тоалетът с дълбоко деколте и гол гръб бе изработен от тъкан с мъниста и пера.

Церемония за британските киноотличия БАФТА
Gulliver/Getty Images

На червения килим на БАФТА с дрехи „втора ръка“ (ГАЛЕРИЯ)

Сърша Ронан, която е на двадесет и пет години и бе номинирана в същата категория за "Дъщерите на доктор Марч", бе класически елегантна в черна сатенена рокля с тънки презрамки.

Победителката в категорията Рене Зелуегър бе заложила на розова сатенена дълга рокля с дълбока цепка и голи рамене.

Церемония за британските киноотличия БАФТА
Gulliver/Getty Images

Херцогинята на Кембридж Кейт не отстъпваше по елегантност и шик на звездите на червения килим. Тя последва апела на организаторите и се появи на церемонията с рокля на Александър Маккуин, която носи за пръв път при посещението със съпруга си принц Уилям в Малайзия през 2012 г. Вечерната дълга рокля е извезана с цветчета хибискус в златисто. Кейт бе допълнила визията си с обувки на Джими Чу и бижута на Ван Клийф енд Арпелс.

Церемония за британските киноотличия БАФТА
Gulliver/Getty Images

Ела Балинска, известна с ролята си в "Ангелите на Чарли", поведе в класацията на "Дейли мейл" за най-лошо облечените участници в церемонията. Тя бе избрала къса рокля с дълъг шлейф на едри цветя, украсена с прекалено много волани.

Джеси Бъкли, която бе номинирана за най-добра актриса за "Дива роза", изненада не особено приятно експертите с дълга рокля от синьо кадифе и дълбоко деколте, подчертано от щраусови пера.

Церемония за британските киноотличия БАФТА
Gulliver/Getty Images

Певицата Пикси Лот, която обикновено демонстрира истински шик, бе избрала за церемонията бяла рокля с презрамки, гарнирана с волани.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА