Британската кралица Елизабет II ненавижда стриди и е напълно забранено те да бъдат сервирани в нейно присъствие. Това разкри Чарлз Оливър, който е един от дългогодишните служители на нейно величество. Подобна неприязън към морския деликатес изпитвал й нейният покоен съпруг принц Филип.

Завещанието на принц Филип - в тайна поне 90 години

Всеки нов служител в кухнята на Бъкингамския дворец задължително е инструктиран за храните, които не обича кралицата и какво никога не бива да се слага на кралската трапеза. От там споделят още, че Елизабет трудно може да бъде наречена гурме, защото предпочитала едни и същи ястия, които от години поръчва на готвачите си.

стриди
iStock/Getty Images

Главният готвач, който е работил повече от петнадесет години в кухнята на Бъкингамския дворец, заяви, че принц Филип обичал да опитва нещо ново, но тя винаги изучавала детайлно рецептата, преди да се съгласи на някой нов деликатес.

Правилата, които трябва да спазват малките принцове и принцеси (ВИДЕО)

За разлика от стридите, Елизабет II имала огромна слабост към шоколада. Поради което нейно величество винаги лесно давала съгласието си сладкишите, към които се добавя какао и любимия й черен шоколад.