/ iStock/Getty Images
Даниел и Сам Смит, семейна двойка от британския град Бирмингам, разкриха, че са погребали любимата си котка Лъки, но ден след погребението домашният любимец се върнал у дома при собствениците. Историята на британците е публикувана от Daily Mail.

Според влюбените съсед открил мъртъв черно-бял котарак, който бил прегазен от колоездач, и го донесъл в торба за картофи. Сам разубеди Даниел да не гледа мъртвото животно, но тя трябваше да се увери, че домашният им любимец е мъртъв. В чантата тя видяла мъртвия Лъки. Собствениците решили да заровят котката си в задния двор и да сложат голям камък вместо надгробен.

След безсънна нощ разстроената Даниел отишла на работа, но на сутринта получила снимка, която я зарадвала. На снимките Лъки яде от купа вкъщи, лежи в леглото на домакинята и се чисти. Момичето разбра, че предния ден е заровило чужда котка, която е почти близначка на техния любимец.
 
„Избухнах в сълзи от щастие, но в същото време си помислих за чия котка съм скърбяла“, каза тя. Даниел започна да търси истинския собственик на заровената котка в социалните мрежи. Оказало се, че това е жена, която я помоли да не изкопава мъртвия домашен любимец и да го остави там, където е заровен.

По-рано беше съобщено за жител на индийския щат Тамил Наду, който се прибрал вкъщи ден след погребението му. Полицията започнала разследване за установяване истинската самоличност на погребения мъж.
БГНЕС