/ Thinkstock/Getty Images
Компанията за космически туризъм „Върджин галактик“, която планира до лятото т.г. да изпрати първите си клиенти в Космоса, е регистрирала над два пъти повече резервации от края на септември м.г. и списъкът ѝ с желаещите вече включва 7957 души, предаде АФП.
 
Следващите туристи ще опознаят Космоса по-дълбоко от всякога

Компанията преустанови продажбата на билети след първия си експериментален полет в космоса през декември 2018 г. Но след като регистрира 603 резервации на стойност до 250 000 долара за билет от 60 страни, „Върджин галактик“ продължи да получава много искания от желаещи да пътуват в космоса.
 
Компанията планира днес да предложи за продажба нова поредица места за полет в космоса, като всеки кандидат астронавт ще трябва да плати авансово 1000 долара.

НАСА ще посреща туристи в МКС

Преди дни SpaceX обяви ново партньорство, за да изпрати четирима туристи по-дълбоко в Космоса отколкото всеки друг преди тях е бил, в мисия, която може да се проведе до 2022 г. и да струва повече от 100 млн. долара. Компанията подписа сделка със Space Adventures, която е базирана във Вашингтон и ще бъде посредник за изпращане на осем космически туристи до Международната космическа станция чрез руски ракети „Союз“.

Японски милиардер ще бъде първият турист до Луната (ВИДЕО/СНИМКИ)
БТА