Колко време ни трябва за идеалния секс?
Колко време ни трябва за идеалния секс? / Thinkstock/Getty Images

Учени проведоха редица допитвания, за да изяснят каква е продължителността на идеалния секс. И хронометърът на отговорите спря в интервала 15-20 минути, макар че много жени не са съгласни с научното заключение.

Как да запазим хубавия и вълнуващ секс в дълга връзка

В последното допитване по въпроса участвали 15 000 мъже и жени. От тях 89% са хетеросексуални. Повечето от тях твърдят, че техният секс продължавал 10 минути, но те не биха имали нищо против да се удължи времетраенето на акта, пише БГНЕС.

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

Мъжете признали, че за идеалният секс са достатъчни 20 минути. Жените обаче заявиха, че 20 минути не са достатъчни за качествен полов акт и те ратуват за удължаване на сексуалното изживяване.

Секси заповеди за незабравимо прекарване в леглото

От всички участници 55% от жените и 30% от мъжете признаха, че периодично симулират оргазъм, за да прекратят половия акт, а 9% от запитаните се самозадоволяват, дори когато имат постоянни партньори.

По-добре лош секс, отколкото никакъв

Анализирайки данните, учените накрая стигнали до извода, че идеалният сексуален акт не надхвърля 20 минути. Времетраенето на идеалния секс бе потвърдено и от предишни изследвания.

Вижте още:

До какво води липсата на секс?

На колко години сексът е най-хубав?

Цветът на бельото разкрива сексуалния темперамент

Всички лъжем, когато става дума за секс