По-добре лош секс, отколкото никакъв
По-добре лош секс, отколкото никакъв / снимка: sxc.hu

Учени доказаха, че за семейните отношения дори лошият секс е по-добър от липсата на секс. Любовната игра за заглаждане на вината може да помогне за прекратяване на караница. Интимният живот определя доколко партньорите са щастливи в брака си. Сексът от чувство на вина не е най-горещото занимание, но дори такава близост помага да заздравите брака си.

Учените посочват две основни причини за интимността, които са в сила дълги години, твърди електронното издание sex-news.ru. Първата е желанието да се заздравят отношенията, да се установи близост с любимия човек. Втората причина е стремежът да се избегне конфликт или желание за мирното му приключване, допълва БГНЕС.

По време на експеримент семейните двойки попълваха дневник на интимните си отношения, посочвайки совите чувства и степента на удовлетвореност от сексуалния си живот. Двойки посочваха също защо прибягват до сексуалния контакт. Оказало се, че степента на щастието по време на любовната игра зависела от причината.

Негативната причина е носела на партньорите по-малко радост, но дори такъв секс те възприемали като по-добър вариант от нередовния и недостатъчен секс. Психолозите установили също, че не само жените, но и мъжете от време на време прибягват към секс поради вина.