Колко секс искат жените?
Колко секс искат жените? / Thinkstock/Getty Images

Мъжете по традиция са смятани за по-големи сексуални мераклии. Ново проучване обаче поставя под въпрос това широко разпространено схващане. Оказва се, че в действителност жените са по-настроеният за секс пол, пише в. "Сънди експрес".

Грешките, които може да допуснете в секса

Целта на проучването, направено във Великобритания сред 500 дами по поръчка на създателите на мобилното приложение Kindara, е да разбие някои полови стереотипи относно жените, като например че те не са толкова заинтересовани от секса, както и че не получават оргазъм толкова често, колкото мъжете.

Разкриха колко продължава добрият секс

Резултатите от допитването обаче показват, че над 50 процента от представителките на нежния пол не правят толкова секс, колкото им се иска. В действителност внушителните 75 процента от жените имат желание да "мачкат чаршафите" поне три пъти седмично. Дори подобно количество интимност обаче се оказва недостатъчно за някои ненаситни дами - 13 процента от анкетираните признават, че имат желание за сексуални занимания над шест пъти седмично.

Правете веднъж седмично секс и ще сте щастливи

Проучването разкрива още, че броят на жените, които получават оргазъм поне веднъж по време на секс, се е увеличил от 29 процента преди около 20 години до 39 процента в наши дни. Десет на сто от дамите достигат до кулминацията в половия акт повече от веднъж.

Вижте още:

Мъжките големи любовни лъжи

Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс

Най-неловките ситуации по време на секс

Разгадаха тайната на женския оргазъм

Изчислиха идеалния брой секс партньори за мъжете и жените