Най-неловките ситуации по време на секс
Най-неловките ситуации по време на секс / ThinkStock/Getty Images

В представите ни често сексът е свързан с образи, натрапени от филмите и любовните романи. Но в секса, също както и в живота, се случват неловки моменти и заплетени ситуации. Те могат да развалят приятното впечатление, особено при първия секс, и да доведат до смущение и объркване.

Пет важни причини да правим повече секс

Британски учени решиха да изучат кои са най-конфузните моменти в това отношение и как сънародниците им излизат от ситуацията. Те организирали допитване с участието на лица над 18 години. Станало ясно, че 75% от участниците в допитването са попадали в неприятни моменти по време на интимни преживявания.

При жените най-конфузно се оказало отделянето на газове. Това споделили 58% от участничките. Второ място в класацията при нежния пол заема съвпадението на любовните утехи с началото на менструацията - от това са се оплакали 37% от жените.

Шест женски грешки в секса

Тройката конфузии се затваря с кикотене по време на секс - 21% от жените признали, че не могат да се въздържат от смях по време на любовните откровения, интимните игри и спонтанния оргазъм. Други 5% от красивата половина на човечеството чувства неловкост, ако избраната секс играчка откаже да работи в леглото.

Най-големите страхове на мъжете и жените по време на секс

При мъжете най-срамният момент е да се отдадат на блажен сън, след като са свършили - от това се оплакват над половината от силния пол.

Други 21% се чувстват неловко, ако на партньорката й се доплаче след чувствен секс. По-младите мъже пък се изчервяват заради неподходящи сексшеги с други партньорки. И съвсем малко мъже се притесняват от преждевременна якулация.

Ето защо мачовците не говорят след секс

Как да се борим с всичко това? Просто не се замисляйте твърде много над тези неприятни сексказуси и излезте с чувство за хумор от ситуацията, убедени са почти всички участници, пише БГНЕС.

И още за секса и любовта:

Изненадващи факти за женския оргазъм

Какво не бива да притеснява жените по време на секс

Сексът лекува, пази ни от стрес и ни прави по-щастливи

До какво води липсата на секс?

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Как да запазим хубавия и вълнуващ секс в дълга връзка