Въпреки че ябълките се считат за един от най-безопасните плодове за ядене, все пак трябва да знаете кога да спрете. Това предупреди гастроентерологът Екатерина Кашух.
Ето колко ябълки трябва да ядете, за да се предпазите от рак
Според експерта нормата за възрастен би била две големи или три средно големи ябълки на ден.
В същото време тя препоръча да се обърне внимание на разнообразието от плодове.
Червените ябълки са по-калорични, макар и по-сладки, отбеляза гастроентерологът. И киселите сортове трябва да се използват с повишено внимание при хора с язва на стомаха или червата, както и при тези, които страдат от остър гастрит, тъй като плодовете могат да причинят подуване и болка.
Кашух също съветва да ядете ябълки с кората, тъй като съдържа много фибри.
Преди употреба експертът препоръчва плодовете да се измият обилно с топла вода и да се подсушат добре.
Ето колко ябълки трябва да ядете, за да се предпазите от рак
Според експерта нормата за възрастен би била две големи или три средно големи ябълки на ден.
В същото време тя препоръча да се обърне внимание на разнообразието от плодове.
Червените ябълки са по-калорични, макар и по-сладки, отбеляза гастроентерологът. И киселите сортове трябва да се използват с повишено внимание при хора с язва на стомаха или червата, както и при тези, които страдат от остър гастрит, тъй като плодовете могат да причинят подуване и болка.
Кашух също съветва да ядете ябълки с кората, тъй като съдържа много фибри.
Преди употреба експертът препоръчва плодовете да се измият обилно с топла вода и да се подсушат добре.