/ iStock/Getty Images
Случвало ли ви се е да усещате стомаха си подут и да се опитвате да стопите мазнините, които сякаш упорито отказват да си тръгнат от там? Е, оказва се, че има храни, които няма да ви карат да се подувате и дори ще помогнат коремчето ви да бъде по-стегнато и плоско, пише Edna.bg.

Знайте, че безкрайните коремни преси няма да „изчистят” корема ви, това ще го направи здравословният хранителен режим и тренировките, натоварващи цялото тяло.

Ако се храните „чисто” (повече зеленчуци и плодовете, качествен протеин и полезни мазнини, без захарни и тестени продукти), постепенно ще редуцирате мазнинките и на местата, на които най-много желаете те да изчезнат.

Ето какво трябва да хапвате, за да стопите упоритите мазнини по корема:

smiley Бадеми

Те спомагат за укрепването на мускулната маса, а по-здравите мускули означава и по-стегнато коремче.

smiley Спанак

Този зеленчук засища много бързо и е богат на калций. Нискокалоричен е, което означава, че гори мазнините със скоростта на светлината и дава много енергия.

smiley Ябълки

Нали знаете, че една ябълка на ден държи доктора далеч от вас? Кората на ябълката съдържа много фибри, които топят мазнините и правят корем по-плосък.

smiley Яйца

Те са страхотен източник на протеини, а и съдържат витамин В12, който спомага на тялото ни да разгражда мазнините.

smiley Чесън

Знаехте ли, че чесънът засилва метаболизма и обмяната на веществата в организма? Той спомага за изгарянето на мазнините и детоксикира тялото ни.
Edna.bg