Ози Озбърн
Ози Озбърн / Gulliver/Getty Images
Основателят на "Блек сабат" най-много се страхува от себе си. Преди това най-силно се страхувал от съпругата си Шарън
Британският рок музикант и основател на групата "Блек сабат" Ози Озбърн обяви, че най-много на света се страхува от себе си, съобщи Лента. По-рано той се боял най-силно от съпругата си Шарън. "Казвам го с цялото си уважение", подчерта Озбърн.
 
Ози Озбърн и Шарън Ардън се ожениха през 1982 г. За рокаджията това е втори брак. Двамата имат три деца - Ейми, Кели и Джек. Семейството на вокалиста на "Блек сабат" стана известно с телевизионното риалити "Семейство Озбърн".

Ози Озбърн тръгва на прощално турне

Ози Озбърн
Gulliver/Getty Images

В момента 69-годишният Ози Озбърн е на прощално турне.
 
Истинското име на британския изпълнител е Джон. Той стана световноизвестен в началото на 70-те години като вокалист на хеви метъл бандата "Блек сабат". Групата е основана през 1968 г. и е сред основоположниците на хеви метъла. През 1979 г. Озбърн е изгонен от "Блек сабат" за пиянство и наркозависимост.

Ози Озбърн
Gulliver/Getty Images


Ози Озбърн спира с турнетата

Рокаджията обаче успя да направи успешна солова кариера, а "Блек сабат" продължи с други вокалисти. Няколко пъти бандата се събира в оригиналния си състав, с изключение на барабаниста Бил Уорд.
 
През 2013 г. излезе албума на "Блек Сабат "13". Той беше първият студиен проект на групата и Ози Озбърн от 35 години. Няколко години по-късно стана ясно, че членовете на бандата смятат да я разпуснат. Преди това обаче те направиха прощално турне. Последният концерт от него беше през февруари 2017 г. в родния на музикантите Бирмингам, припомня БТА.

"Блек Сабат" официално обявиха края на групата
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук