Саудитският крал Салман, президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп при посещението на американския държавен глава в Рияд
Саудитският крал Салман, президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп при посещението на американския държавен глава в Рияд / БГНЕС, архив
Световният лидер с най-ретуитвани постове е саудитският крал Салман, далеч преди президента на САЩ Доналд Тръмп, показва проучване на женевската консултантска фирма Бърсън-Марстелър, цитирано от Франс прес.

Проучването, наречено "Туипломация", анализира всяка година начина, по който национални лидери и институции използват Туитър.

Time обяви Доналд Тръмп за Личност на 2016 година

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС, архив

Излиза, че всеки от туитовете на Тръмп е бил "препратен" средно по 13 000 пъти. Президентът на САЩ в известен с публикуването на постове по всяко време на деня и нощта, отбелязва АФП.
 

Саудитският крал Салман
БГНЕС, архив

В същото време крал Салман използва своя акаунт в Туитър много по-пестеливо, като е публикували само 10 поста, но те са ретуитвани средно по 150 000 пъти.
 

Папа Франциск
БГНЕС, архив

След като бившият президент Барак Обама напусна Белия дом, световният лидер с най-много последователи в Туитър (33,7 милиона) се оказа папа Франциск.
 
Папата призова Тръмп да се грижи за бедните и онеправданите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС, архив


Акаунтът на Доналд Тръмп е на второ място с 30,1 милиона последователи, следван от акаунта на индийския премиер Нарендра Моди с 30 милиона последователи.

Франс прес избра Тръмп за човек на 2016-а, следват Путин и Ердоган

Индийският премиер Нарендра Моди
БГНЕС, архив

От лидерите на Г-7 само германската канцлерка Ангела Меркел не пише в Туитър.
 

Индийският премиер Нарендра Моди и германският канцлер Ангела Меркел
БГНЕС, архив

БТА