Те може и да не водят живота точно на принцесите от приказките, както повечето хора си го представят, но със сигурност са влиятелни и богати личности, които могат да въздействат върху хорските съдби.

Те са красиви и властни дами, с грация, изисканост, благороднически маниери и, разбира се, голямо богатство.

Вижте пет от най-богатите кралици в света:

Кралица Летисия, Испания
Тя е съпруга на крал Фелипе VI от 2004 година. Летисия, бивша тв водеща, е модна икона, дори има собствен моден блог. Според данните на различни източници нейното богатство се изчислява на 10 млн. долара.

Кралица Силвия, Швеция

Тя е съпруга на крал Карл XVI Густав от 1976 г. е и най-дълго управлявалата кралица в шведската история. Бишата стюардеса, тя основава и управлява фондацията World Childhood Foundation и състоянието й се изчислява на 10 млн. долара.

Кралица Рания, Йордания

Омъжва се за крал Абдула II през 1993 г. Тя е една от най-популярните кралици, проводник на модерно западно влияние в арабския свят. Има над 1,3 милиона последователи в Instagram. Състоянието й се изчислява на 35 млн. долара.

Кралица Маргарет, Дания

Тя наследява короната от баща си крал Фредерик IX след смъртта му през 1972 г. В момента е най-дълго управляващият монарх в скандинавската монархия. Богатството й достига 40 млн. долара.

Кралица Елизабет II, Великобритания

Британската кралица наследява баща си крал Джордж VI след смъртта му през 1952 г. Тя е най-дълго управлявалият монарх в британската история. Състоянието й възлиза на 425 млн. долара.