Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Руснак съди технологичен гигант, приложение го тласнало да се стане гей
Руснак съди технологичния гигант Apple за морални щети. Той твърди, че приложение за iPhone го превърнало в гей, разказват АФП и БГНЕС.
 
Мъжът завел дело в московски съд с искане за един милион рубли (15 000 долара) след инцидент това лято, при който чрез приложение за смартфон му била доставена криптовалута "GayCoin", а не биткойни, каквото той бил поръчал.

Китаристите на „Рамщайн” се целунаха на концерт в Русия (СНИМКИ) Адвокатката му Сапижат Гусниева настоява, че случаят е "сериозен", казвайки пред АФП, че клиентът ѝ е "уплашен, той страда".
 
Криптовалутата GayCoin пристигнала с бележка, в която пишело: „Не оценявайте, докато не опитате”. „Помислих си как мога да преценя нещо, без да опитвам? Реших да опитам еднополови връзки", пише жалбоподателят. „Сега имам гадже и не знам как да обясня това на родителите си... животът ми е променен към по-лошо и никога повече няма да стане нормален", жалва се той.

Съдът в Страсбург брани руски хомосексуалисти "Apple ме тласна към хомосексуалността чрез манипулация. Промените ми причиниха морални и психически вреди", добавя руснакът.
 
Apple в Русия не са коментирали искането пред AФП.

Елтън Джон определи Путин като лицемер Адвокат Гусниева заяви, че американският технологичен гигант "носи отговорност за своите програми", въпреки че предполагаемият обмен на валута се осъществява с приложение на трети страни. Искът е заведен на 20 септември и съдът ще разгледа жалбата на 17 октомври.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС