Кога казваме „Обичам те“
Кога казваме „Обичам те“ / Sofia Photo Agency

Има две думички, които всяко момиче си умира да чуе от любимия. Оказва се обаче, че колкото и да ни харесва да го чуваме, ни е по-трудно и ни отнема повече време да кажем „Обичам те“.

Когато един мъже се влюби, му отнема 88 дни, за да го признае, докато на жената й трябват 134 дни за същото признание, гласят данните от ново проучване.

И още: 39% от представителите на силния пол казват "Обичам те" още в първия месец от връзката спрямо 23% от дамите. Освен това 33 на сто от мъжете са се запознали с роднините на приятелката си още в първия месец след началото на връзката. За жените процентът е 25.

Оказва се, че противно на общоприетата идея мъжете всъщност бързат повече да се обвържат, като 33 процента от участниците в изследването на YouGov за сайта eHarmony твърдят, че са започнали да живеят с приятелката си още през първите 30 дни от връзката.

Освен това те бързо се решават на дълготрайна връзка, като 37% заявили, че са се оженили или сгодили за партньорката си в рамките на 12 месеца.

Мислехме си, че мъжете по-рядко помнят ключови дати от връзката, но 77% от участниците в допитването заявили, че си спомнят кога и къде са казали "Обичам те" за първи път. Освен това само 5 процента от тях не си спомнят кога за първи път са хванали любимата си за ръка.

Допитването установило още, че хората на възраст между 18 и 24 години са по-сдържани от очакваното, тъй като те най-бавно се решават да се хванат за ръце и да се целунат за първи път. Но пък най-бързо се определят като сериозно обвързани и то още след първата седмица от връзката.

Що се отнася до секса, 58% от мъжете и жените споделят, че са били интимни за първи път в рамките на първите три месеца от връзката, а 43% от мъжете и 36% от жените признават, че са направили това още в първия месец.