Показани бяха тоалети в култовия червен цвят, характерен за дизайнера
Завладяващо и стилно беше отбелязана 90-годишнината на императора на висшата мода Валентино в столична галерия. Събитието беше първо от началото на „Вечери на стила“ - новия социално-културен проект на Академията за мода, чиято цел е да приобщава и свързва личности с ярки професионални постижения и перфектна визуална култура.

Целта е всички те да бъдат мотивирани от отстояването и развитието на естетическите ценности, позитивния имидж, добрата репутация, стила и модната култура.

В поредица от срещи ще бъдат провеждани значими разговори, дискусии и пърформанси, посветени на актуални и непреходни теми от визуалната култура, лайфстайла, модния дизайн и публичното поведение.

Стартът на новото начинание съвпадна с 90-та годишнина на един от най-великите дизайнери на света – Валентино, чието име отдавна се е превърнало в символ на непреходната женска елегантност. Много от ценителите и последователите на Валентино бяха облечени в негови рокли и обувки, носеха аксесоари – чанти, колани, бижута, с прочутия монограм “V”.

Събитието бе уважено от посланика на Република Италия у нас – Н.Пр. Джузепина Дзара. 

Проф. Любомир Стойков подчерта, че Валентино е една от най-ярките емблеми както на италианската мода, така и на световния дизайн. Той отбеляза: „Още преди години нарекох Валентино „Романтичният рицар на елегантния стил“. Така мислех тогава, така мисля и днес. Безценен е приносът му към рафинирането на формата и изчистването на силуета в модния дизайн. Стилът „Валентино” разкрива най-привлекателното от италианския маниер на обличане – нежността, романтиката и естествеността“.

Във вечерта, посветена на 90-та годишнина на уникалния моден творец, участие взе и актрисата Саня Борисова, която в словото си напомни, че Валентино и проф. Любомир Стойков са родени на една и съща дата – 11 май.

Показани бяха два тоалета в култовия червен цвят, характерен за дизайнера.

В елегантна червена рокля се появи и една от най-емблематичните носителки на титлата "Мис България" - Наталия Гуркова, която прикова погледите на фотографи и гости с изискана визия.