/ iStock/Getty Images
Баскетболната звезда се очаква да попадне в безсмъртните в спорта
Петкратният шампион на НБА Коби Брайънт, легендата на Ел Ей Лейкърс, който почина миналия месец в хеликоптерна катастрофа, попадна сред осемте финалисти за баскетболната „Зала на славата“.

Брайънт, 18-кратен участник в „Мача на звездите“, се очаква да попадне сред безсмъртните в спорта на церемонията в Спрингфийлд, Масачузетс. Обявяването на влезлите в „Залата на славата“ ще стане на 4 април в Атланта, а церемониите в Спрингфийлд – между 28-30 август.

Съпругата на Коби Брайънт трогна света (СНИМКА)

Сред останалите баскетболисти, попадащи за първи път сред финалистите, са 15-кратният участник в „Мача на звездите“ и трикратен „Най-полезен играч“ в НБА финалите Тим Дънкан, 15-кратният участник в „Мача на звездите“ и деветкратен избор в „Най-добрия дефанзивен тим“ в НБА Кевин Гарнет, и десеткратната участничка в „Мача на звездите“ и четирикратна олимпийска шампионка Тамика Кечингс.

Предишни финалисти с още един шанс включват колежанските треньори Ким Мълки, Барбара Стивънс, Един Сътън и двукратният шампион Руди Томянович. Трагичната смърт на Брайънт на 41-годишна възраст, заедно с 13-годишната му дъщеря Джана и още седем други души, повлия на селектираните за „Залата на славата“.

Поклон пред Кърк Дъглас и Коби Брайънт на Оскарите

„Знаехме, че този клас има потенциала да бъде един от най-историческите за всички времена. Смъртта на Коби Брайънт ни остави в състояние на дълбока скръб и сме горди да почетем неговото наследство, като отдадем почит и на останалите седем лица, които значеха толкова много за нашия спорт. Поздравяваме нашите финалисти и тези, които ги подкрепиха по време на техните кариери. Очакваме с нетърпение да разкрием Клас 2020 на Финалната четворка в Атланта“, сподели президентът на „Залата на славата“ Джери Коланджело.
БГНЕС