Кибер сексът движи технологиите
Кибер сексът движи технологиите / netinfo
Хората, търсещи сексуални онлайн преживявания, движат създаването на новите технологии, заявиха експерти по кибер секс, участници в конференцията “Сексуални удоволствия”.

Доктор Труди Барбър смята, че технологиите се променят основно благодарение на хора с отклонения в сексуалното поведение. Нейните проучвания върху кибер секса са й позволили да узнае колко изобретателни могат да бъдат хората, за да достигнат до удовлетворение. Под кибер секс Барбър разбира сексуален контакт чрез компютър или други технически средства, включително и по телефона, отбелязва technews.

Проучването на Барбър за влиянието на сексуалните предпочитания върху развитието на технологиите й е отнело няколко години, пише БГНЕС. Тя сравнява днешната употреба на интернет за сексуални наслаждения с появата на видеоплеърите в края на седемдесетте години на миналия век, с които в домовете навлязоха порнофилмите. Светове като Second Life са подходящо място за хора, които искат да пренесат своите сексуални практики от реалния живот във виртуалния.